İSTANBUL / KARTAL - Kartal Soğanlık İlkokulu

SENEDE BİR GÜN DEĞİL SENEDE HER GÜN YANLARINDA OLMALIYIZ

Okulumuz müdür yardımcısı Ömer Faruk Okçuoğlu ve sınıf öğretmeni Çiğdem Özavcı, okulumuz 3. sınıf öğrencileri ile 4 farklı okulla eş zamanlı olarak Senede Her Gün Projesini yürüttüler.  Projenin amacı, özel gereksinimli bireylerin yaşantısındaki rutinlerin bize "farklı" gelse de onların normali olduğunu anlamaya çalışmak ve toplum olarak özel gereksinimli bireylere karşı şorumluluklarımızın farkına vararak bu sorumlulukları yerine getirmektir.Özel gereksinimli grupları tanımaya ve onlarla duygudaşlık kurarak yaşantılarını anlama hedeflenmiştir. Özel gereksinimli bireylere karşı sergilenen tutumlardaki eksiklikleri giderek yanlışları düzeltme, özel gereksinimli bireylerin sadece fiziksel engeli olan kişilerden oluşmadığını ve farkındalık günleri dışında da onlara karşı sorumluluklarımızın devam ettiği üzerinde durulmuştur.