İSTANBUL / KARTAL - Kartal Soğanlık İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenimizde öğrencilerimiz şiirler okudu, dans gösterileri sergilediler. Emeği geçen öğretmenlerimize, gösterilerini başarıyla sergileyen öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Lösemi ve Kanser tedavi süreci devam eden hastaların sağlıklı beslenmesi için okulumuz LÖSEV ile işbirliği yapmıştır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulumuzda farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Ara

Kaymakamımız Sayın Edip ÇAKICI, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KIRAÇ ve Şube Müdürümüz Saliha TÜRKSOY, okulumuza ziyarette bulundular. Öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerimizle sohbet ettikten sonra, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerimizle görüştüler.

Ara

Kaymakamımız Sayın Edip ÇAKICI ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa KIRAÇ, 04.12.2023 tarihinde okulumuzun Özel Eğitim Sınıfı Açılışını gerçekleştirdiler.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuz 2-A sınıf öğretmeni Meral Kocaibiş ve öğrencileri "GameLand" isimli eTwinning projesine başladılar.

Türkiye, Portekiz, Yunanistan, Litvanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Hırvatistan, Moldova Cumhuriyeti, İtalya, Ürdün, Fransa, Romanya’dan üye öğretmenlerin olduğu projede öğrencilerimiz, eğlenceli ve öğretici oyunlar oynayarak hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

Proje kapsamında çeşitli bahçe oyunları, online oyunlar, akıl ve zeka oyunları ve sınıf içi oyunlarla tanışacak olan öğrencilerimize projede başarılar dileriz.

Ara

Çocuklarımızın ''Demokrasi ,Milli Birlik ve Beraberlik ,Vatan Sevgisi, Yurt Savunması ile Şehitlik'' konularında farkındalığının artırılması adına 15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI  çıktı.

Haz

Okulumuz 4-D sınıfı öğrencisi Hamza Kağan Silek Çam Koleji'nin düzenlediği Geleneksel ÇAMATYA Matematik Yarışması'nda 5. olmuştur. Öğrencimizi, ailesini ve  öğretmeni Meral Kocaibiş'i tebrik ederiz.

Yarışma sorularına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

May

Okulumuz müdür yardımcısı Ömer Faruk Okçuoğlu ve sınıf öğretmeni Çiğdem Özavcı, okulumuz 3. sınıf öğrencileri ile 4 farklı okulla eş zamanlı olarak Senede Her Gün Projesini yürüttüler.  Projenin amacı, özel gereksinimli bireylerin yaşantısındaki rutinlerin bize "farklı" gelse de onların normali olduğunu anlamaya çalışmak ve toplum olarak özel gereksinimli bireylere karşı şorumluluklarımızın farkına vararak bu sorumlulukları yerine getirmektir.Özel gereksinimli grupları tanımaya ve onlarla duygudaşlık kurarak yaşantılarını anlama hedeflenmiştir. Özel gereksinimli bireylere karşı sergilenen tutumlardaki eksiklikleri giderek yanlışları düzeltme, özel gereksinimli bireylerin sadece fiziksel engeli olan kişilerden oluşmadığını ve farkındalık günleri dışında da onlara karşı sorumluluklarımızın devam ettiği üzerinde durulmuştur.

Nis

4-D sınıfı öğretmenimiz Meral Kocaibiş'in öğrencileri ile beraber üyesi olduğu Eco Calendar 2022 eTwinning projesinin takvimi yayınlandı. Takvimde her ay için ekolojik çevreyi korumaya yönelik etkinlikler yer aldı. Etkinlikler Portekiz, Fransa, Polonya, Slovakya, Slovenya,Hırvatistan, Romanya, Moldova, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Malta, Yunanistan, Ürdün, Ermenistan, İtalya, Ukrayna ve Türkiye'den 65 öğretmen ve 163 öğrencinin işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Nis

25 Nisan 2022 Kartal Şehit Burak Cantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen İstanbul Kartal eTwinning Proje Sergisi'ne katılım sağladık. Öğretmenlerimiz eTwinning Projelerini hazırladıkları stantlarda sergilediler, serginin heyecanını katılımcılarla paylaştılar. İstanbul Kartal eTwinning Proje Sergisinde öğrenci ve velilerinin de katılımıyla okulumuzu temsil eden öğretmenlerimiz Çiğdem ÖZAVCI, Meral KOCAİBİŞ ve Rukiye BAKAN'a yürüttükleri projelerle çocuklarının yüreklerine dokundukları için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Rukiye BAKAN, okulumuz 4. sınıf öğrencileriyle ülkemizin farklı şehirlerinden 10 okulla eş zamanlı olarak Masal, Hikaye ve Kıssalarla Origami projesini yürütmektedir.

Proje Amacı:

Soyut olan dini ve ahlaki kavramların somutlaştırılarak kalıcılığın sağlanması ve öğrenme sürecinin hem daha etkin hem de daha eğlenceli hale getirilmesi için ilgili müfredat konularının origami ile bütünleştirilerek, öğrencilere yeni bir perspektif kazandırılması hedeflenmiştir.